2015. március 24., kedd

Elmélkedések 5, avagy középpontban a Tavasz (típus)


Március 20-a a perzsa újév napja. Úgy hívják Norooz vagy Nowruz. Március 21-e pedig a tavasz kezdete és a tavaszi napéjegyenlőség napja is egyben.

A tavaszról gondolom, neked is rengeteg minden eszedbe jut. Ezzel én sem vagyok másképp. Bizonyára hallottad már, hogy leginkább a hölgyeket az évszakoknak megfelelően Tavasz-Nyár-Ősz-Tél kategóriába sorolják. Tehát most nem meglepő módon a Tavasz típust szeretném kicsit kivesézni és összegyűjteni, hogy milyen színek állnak az ilyen lányoknak-asszonyoknak a legjobban.

Milyen is a Tavasz típusú hölgyek megjelenése?
A hajszínekben (a festett haj most nem ér!) a világos árnyalatok dominálnak, az egész világos szőkétől a mézszőkén át a világosbarnáig, lehet egy kis vörös beütés is. Ha már szőkítés, akkor ők azok, akiknek leginkább jól áll a világosszőke haj, mert arcbőrük is elég világos, sápadtabb. Gyakrabban előfordulnak szeplők is és bőrük gyakran érzékeny. A szemszínek is világosak, a kék, a zöld és a világosbarna a legjellemzőbb.



Figyelem! Ha ez alapján NEM ismertél magadra, azért még olvass tovább, mert mutizok egy-két szép dolgot.

Milyen színek állnak jól a Tavasz hölgyeknek?
Általánosságban mondhatjuk, hogy a pasztell árnyalatok. A sárga változataiból is leginkább a bézs, a pezsgőszín, a drapp, a lazacszín és a barackrózsaszín. Meglepő módon viszont a telített, élénk színek is ajánlottak, persze nem mindegy, melyik. A meleg árnyalatok közül a piros, a narancs, a hideg színek közül pedig pl. a türkizkék, a pink és a smaragdzöld igen előnyös.


És milyen színek NEM állnak jól?
A mély, sötét árnyalatok feltétlenül kerülendők, mert inkább sápasztják a Tavasz hölgyet. Tehát a fekete hiába divatos és közkedvelt, nem ajánlott  a tavasz típusoknak. A szürke ugyan nem sötét, de mégsem áll jól, mert szintén sápaszt. Előnytelen még a sötétbarna, a szürkés kék árnyalatok, a tiszta fehér és a bordó is.

Na de mi újság az ékszerekkel?
A tavasz hölgyeknek az ezüst ékszer nem jó választás (pedig mennyi cuki ezüstékszer van!). Mivel a megjelenésükben az aranyló csillogás dominál, inkább aranyszínű vagy világos bronz darabokat javasolnék az előnyös színekkel kombinálva. Ha már ezüst, akkor csak egy csipetnyi. Az alábbi képeken mutatok néhány jó példát:

  

  

 

Tehát Tavasz hölgyek, irány a gardróbszekrény! Nézd meg, hogy milyen színű felsők és blúzok dominálnak a ruhatáradban és ezek valóban előnyösek-e a színeidhez. A tavaszi megújulás jegyében a nagytakarítás mellett akár egy szortírozás is beleférhet. Frissítsd fel a ruhatárad és dobd fel néhány dekoratív, jól kihasználható ékszerrel.

Sok mintás felsőd van? Nem probléma! A későbbiekben arról is elmélkedünk, hogy milyen gyöngyékszerekre érdemes beruházni, ha nem vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy minden felsőhöz külön szettet vegyél.

Köszönöm, hogy jöttél. 
Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: