2015. június 19., péntek

Elmélkedések 10., avagy Nincs egy használható ékszerem se!

Alapszitu: Reggeli készülődés, már felvettél egy rucit és türelmetlenül túrod az ékszeresdobozkádat: „Ez uncsi, ez már befeketedett, azt nem bírja a fülem, az pont tegnap jött szembe velem az utcán, az meg nem passzol a felsőmhöz.…ááá, nincs semmi normális ékszerem!” Ismerős?

Van megoldás! Állítsd a saját szolgálatodba a gyöngyékszerek 8 adu ászát! Melyek ezek?
Olvass tovább és ismerkedj meg velük most! 

1-Egyediség
Biztos vagyok benne, sokszor találkozol ékszerekkel az Interneten. Ha olyan webáruházakba kukkantasz be, ahol csakis kézzel készített darabok vannak, 99,9% eséllyel nem találsz két egyforma választékot. Mivel minden készítő más és más karakter, az általa készített ékszer is különbözni fog, még akkor is, ha történetesen ugyanazt a mintát használják fel. Más gyöngyökkel még ugyanaz a minta is teljesen más hatású lesz.
Tehát tuti nem jön veled szembe az utcán.
 

2-A külcsín és a belbecs
Szerencsére a kézműves munka becsülete kezd egyre feljebb kúszni, már elismerik, értékesebbnek tartják, mint a géppel készült bizsut. Viszont árban természetesen nem versenyezhet a a tucatáruval, ezt kár tagadni (de hát ki akar tucatárut?!). Én azt mondom, igen, a kézműves darabot meg kell fizetni, de lehet olyan darabot venni, ami nem horror áron van. Cserében valami 
Tehát meglátásom szerint a kézműves ékszer elismert és trendi.

3- Szín és formagazdagság
A színeknek és formáknak csak a csillagos ég szab határt. Ma már szerencsére annyi féle és színű gyöngy kapható, hogy ez nem lehet akadály. (Figyelem, ha gyöngyöt mondok, akkor én most minőségi gyöngyre gondolok, aki ismer egy kicsit, tudja, hogy gagyival nem foglalkozom). Rengeteg minta van forgalomban és sokszor az ember lánya maga is összehoz saját modelleket.
Tehát a választék óriási, így mindig szert tehetsz egy, az előzőtől teljességgel különböző darabra.

 


4-Antiallergén kialakítás
Igen, ez is fontos manapság, amikor már szinte a levegőre is allergiásak vagyunk. Mivel a gyöngy üvegből van, nem fogsz kiütéseket kapni, nem fogsz kipirosodni vagy viszketni. A mai fém alkatrészek már általában ólom és nikkelmentesek (én ezeket használom), de akinek még ez sem válik be, vannak tiszta ezüst és műanyag alkatrészek is. Vagy a mívesebb megoldás, ha a fém alkatrész helyett is fűzött kapcsot vagy gyöngykupakot használunk. Már csináltam, ezért merem mondani.
Tehát a gyöngyékszer nem okoz egészségügyi problémát.

5-Strapabíróság
A köztudatban az él, hogy a gyöngyékszer nagyon kényes jószág. Nos, igen, kíméletesen kell bánni vele, de ha jól van elkészítve, akkor évekig társad lesz. Saját káromon tanultam meg, hogy melyek a kritikus pontok és fázisok, amikre a fűzéskor kiemelten kell figyelni. Néhány ékszerem, amit még 2008-2009-ben csináltam, még mindig napi használatban van.
Tehát egy pici odafigyeléssel bírják a gyűrődést.


 

6-Széleskörű hordhatóság
Ezen azt értem, hogy mely alkalmakra ajánlható a gyöngyékszer? Gyakorlatilag mindenhova - munkába, hivatalos találkozókra, elegáns programokra, színházba, partyra, barátnős talikra, randira, bulira, családi eseményekre, stb., stb., még sorolhatnám. Persze meg kell találni az alkalomhoz illőt. Vannak egyszerű, sportos viseletek és vannak a báli nyakékek, a kettő között pedig ezerféle modell és design.
Tehát gyöngyékszer egyszerűen mindig, mindenhol bevethető.

7-Változatosság
A kézműves webshop-okban (legalábbis nálam) egy modellből max. 1-2 színvariáció készül. Részben azért, mert egyediségre törekszem, részben azért, mert Ikrek vagyok, így nem szeretem a monoton ismétléseket és részben azért, mert annyi új minta van, ami fűzésért kiált. Miért kéne sorozatban gyártani ugyanazt? Ha tetszik mondjuk egy kari, de a színéért nem vagy odáig, sebaj, megcsinálom neked egyedi rendelésként.  Akkor olyan lesz, ami NEKED tetszik, ami a TE ruhatáradhoz és a TE stílusodhoz passzol.
Tehát olyan nincs, hogy nem találhatsz magadhoz illő gyöngyékszert.

 

8- Reális ár
Bizony, az a fránya pénz! Drága-e a gyöngyékszer? Ez ugyebár igen relatív. Az 1400,-Ft-os bizsu fülihez viszonyítva persze. És az aranyhoz képest? Naná, hogy nem. Az árban meg kell fizetni az alapanyagot, ami durván a fele a végső árnak, a munkadíjat, a járulékokat, a csomagolási és marketing költségeket. Úgyhogy én mindig azt válaszolom a fenti kérdésre, hogy igyekszem reális árakon dolgozni, ami valakinek vagy olcsó vagy drága.
Tehát van számtalan olyan gyöngyékszer, ami nem okoz atomrobbanást a családi kasszában.

Nos, ugye hogy nem érdemes ellenállni ennek a 8 adu ásznak?

Zárszóként: nem célom más ékszerek leszólása, mert mindnek megvan a maga szépsége, előnye és hátránya. Csak szeretnék egy kedvező és reális alternatívát mutatni a megszokottak mellett. Van egy mottóm, ami így hangzik:
„Minden gyöngy megtalálja a maga ékszerét és minden ékszer megtalálja a maga gazdáját.”
Nekem az a dolgom, hogy ezt elősegítsem.

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: