2015. szeptember 10., csütörtök

Elmélkedések 20. avagy a Tél típus rejtelmei

A cím nagyon titokzatos, de igazából a téma nem annyira. Mivel elmélkedtünk már a Tavasz, Nyár és Ősz típusról, ugyanezt megtesszük a Téllel is. Nosza!

Téli külcsín
A Tél típus megjelenésében a kontrasztok dominálnak, pl. fekete haj-porcelánfehér arcbőr (Hófehérke egyből beugrik). Vagy: világosszőke haj-hidegbarna arcszín. Az alábbi képen látható, hogy a hajszínek általában a legsötétebbek (nemcsak fekete, de barna is lehet), ill. kicsit meglepő módon a világos szőke is ott van, ez inkább a hideg "mozdonyszőke" változat.
A szemszín általában ragyogó kék, sötétkék, szürke, sötétzöld, kékeszöld vagy sötétbarna.



Melyek a nyerő színkombik egy Tél hölgynek?
A számukra ajánlott színek is kontrasztosak. Jó állnak a nagyon világos, hideg színek és a nagyon élénk, telített árnyalatok. Ugye milyen gyakran párosítunk össze világosat és sötétet?


Sokfajta kék választható, de inkább a telt kék, királykék, vagy a szürkés, acélkék árnyalatok, a fenyőzöld, smaragdzöld, illetve maga a szürke is javasolt. Mázlisták, ők azok, akik szürkét viselve nem néznek ki egérnek! 
Szembetűnő még a sokféle erős rózsaszín, pink és a neonos felé közelítő lila és sárga. Igen, egy eredeti fekete hajhoz ezek adják a kontrasztot, ezért működnek. És másoknak meg kell barátkozni a gondolattal, hogy a klasszikus fekete-fehér összeállítás igazából a Télnek való. Az pedig örök dívat, ahogy a tiszta fekete öltözék is évtizedek óta trend. Ja és a piros, a vérpiros, azt majdnem kihagytam!

Milyen színeket ajánlott viszont elkerülni?
Az összes eddig megismert meleg árnyalatot, az aranyat, a kékek és zöldek meleg variánsait tutira ne erőltesse a Tél típus. A pasztell színskála is felejtős, meg a finom puha, babás színek is. Ugye, nem látunk semmi babarózsaszínt meg púderes barackot a színskálán? Ahogy barnát sem, meg a bézsek különböző árnyalatait sem.

Végül mi a helyzet az ékszerekkel?
Ezüst és újra csak ezüst. Vagy fekete. Vagy hematit. Aztán melléjük adva mindenféle telt szín a fent leírtak szerint. Lássuk!

  

 







Nos, ezzel a sorozat végére érkeztünk. Nagyon bízom benne, hogy hasznosnak találtad az eddig olvasottakat és ha ezek egy kicsit segítik a döntésed mind a ruha, mind az ékszerválasztásban, akkor megérte!

Természetesen nem vagyok profi stílustanácsadó, de legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni, ha hozzám fordulsz.
Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs









Nincsenek megjegyzések: