2016. március 19., szombat

Elmélkedések 27., avagy egy kis bíztatás a gyöngyös gyűrűknek (és neked)

Még a 2015. őszi ékszertrend kapcsán írtam arról, hogy gyűrűfronton az volt a legmenőbb, ha telepakoltad az ujjadat többféle gyűrűvel.

Az átlag magyar háziasszony vélhetően nem követi ezt a divatot, mondjuk egy rántott hús panírozáshoz vagy fasírt készítéshez nem is igen javallottak pl. a Swarovski kristályos gyűrűk (sem).

Tapasztalatom szerint gyűrűvel kapcsolatosan elég konzervatívok vagyunk. A hölgyek jó része egyáltalán semmit sem visel az ujjain vagy csak arany gyűrűt (karikagyűrű, max. kísérőgyűrű). A korábbi mini közvéleménykutatás is azt mutatta, hogy a gyűrű háttérbe szorul az igen népszerű karkötők és fülbevalók mellett (persze azért vannak kivételek).
Sokáig énmagam sem hordtam gyöngyös gyűrűt, pedig már régóta fűztem, de aztán megbarátkoztunk.



Mondok is 6+1 indokot, miért érdemes gyöngyös gyűrűket választani:

1-      Amellett, hogy esztétikus, nem is gondolnád, mennyire nagyon feldobja a ruházatod és általában a megjelenésed.

2-      Figyeld meg, hogy egész máshogy gesztikulálsz és mozogsz, ha egy dekoratív gyűrűt viselsz. Valahogy jobban ügyelsz a szép mozdulatokra és a kéztartásra.

3-     Csodás, ahogy a fény megcsillan a kristályokon és persze mások is tutira rögtön kiszúrják a szépséget rajtad.

4-      Mivel kevesen hordják, ha te egy különleges gyűrűt veszel fel, látszik, hogy stílusos vagy és ügyelsz még az apró részletekre is. Így további pozitív benyomás kelthetsz azokban, akinek van szeme a szépségre (ha meg nincs szeme rá, akkor az előző pont lép életbe).

5-      A gyöngyfűzött gyűrű nem olyan gyönge virágszál ám, mint gondolnád! A damilra fűzött darabok bírják a gyűrődést, rugalmasak és ha eredendően megfelelő a méret, akkor nem is deformálódnak.

6-      A gyöngyök többsége és a Swarovski kristályok nem sértődnek meg egy kis víztől sem, hiszen üvegből vannak. Persze a folyamatos mosogatást gyűrűvel  a kézen nem javaslom, de ha csak leöblíted a kezed, akkor nem kell mindig levenni egy Swarovski kristályos darabot ( a cérnára fűzött és a galvanizált vagy speciális felületű gyöngyök persze kivételek).

+ 1 Mivel egyszerre általában egy készül belőlük (eltérően a fülbevalóktól) és a legtöbb gyűrű relatíve könnyen megvalósítható, nem kell vagyonokat kiadnod még egy csillivilli kristályos darabért sem. Ez sem egy utolsó szempont!

Nálad mi a helyzet? Szereted? Hordod? Netán bepróbálkoznál egy gyöngyös darabbal? Írd meg nekünk a véleményed. Ja, és ha tetszett a cikk, osztani ér!


Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: