2018. április 2., hétfő

Elmélkedések 56., avagy Mit néz meg egy férfi egy nőn először?

Az alábbiakat természetesen nem én találtam ki (inkább a brit tudósok), de mivel ennek a témának nagyon is van kapcsolata az ékszerekkel, hát ejtsünk róla néhány szót! Íme három olyan testrész, mely vonzza a tekinteteket és egyben az ékszerviselés három fontos pontja. 

1. Arc és haj
Ez egyértelműen a listavezető, szerintem egyébként teljesen logikus is. Az ideális, hogy úgy mondjam a képzeletbeli tökéletes arcforma az ovális. Persze tudjuk, tökéletes arc nincs, van viszont néhány meghatározott alapforma (pl. szív, téglalap, kör, háromszög rombusz vagy négyzet). A frizura, a smink elvileg ehhez igazodik, illetve az egyes arcformákat a haj fazonja és a sminkelési trükkök segítségével közelítjük az ideálishoz. A fülbevaló a következő fontos formázó elem, melynek segítségével ellensúlyozhatjuk az arc formáját és persze kiemelhetjük az arc és a szemek ragyogását. A webshop-ban a fülbevalók termékleírásában mindig felhívom a figyelmet az ékszer optikai hatására.

2. Dekoltázs
Ezt nyilván nem kell magyarázni (mármint hogy miért). Mi mással lehet még inkább kiemelni ezt a testrészt, mint egy mutatós nyaklánccal? A nyaklánc fazonjának kiválasztását pedig érdemes a viselt ruha kivágása alapján elkövetni.A legszexisebb nyaklánc fazon szerintem a rövid lánc hosszúkás lógincás medállal, mely pont a megfelelő hosszúságban lóg be a dekoltázsba, illetve versenyben van még a hosszú láncrész (kb. 60-70 cm) egy hangsúlyos medállal épp a mellcsúcs alatt. Mindkét megoldás szinte mutatja az utat a férfiemberek szemeinek!

3. Kéz
A keskeny kéz és a hosszú vékony ujjak szintén vonzóak. Az ideális hosszúságú, ápolt köröm mellett a gyűrű segít a formás kéz "létrehozásában". A filigrán darabok az ujjak kecsességét hangsúlyozzák, a hosszúkás darabok pedig vékonyabbnak mutatják az erősebb ujjakat. A hangsúlyos darabok inkább a nagyobb kézfejeken mutatnak jobban, ilyen esetben a méretes gyűrűt érdemes a középső ujjon viselni.

Szerinted véletlen, hogy a három testrész, melyet a férfiak először megnéznek egy nőn pont a három gyakori és népszerű ékszertípus viselési pontja?

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: