2018. május 7., hétfő

Elmélkedések 58., avagy Esküvőre készülünk

Kaptam egy derült égből felkérést egy menyasszonyi nyakékre. Először megijedtem, mert egy esküvői ékszer még nagyobb kihívás mint a szokványos (bár utóbbi sem kevésbé fontos!) és az időnk kicsit limitált. Aztán a következő pillanatban már örültem, mert nagyon megtisztelő is, ha valaki rám gondol ilyen ügyben (is).

Tehát nézzük, hogyan is készül el egy esküvői ékszer?

1. Mivel a menyasszony már talált képet, így az elképzelés többé-kevésbé adott volt. A nehézséget az jelentette, hogy nem fűzött, hanem fém alapú ékszert nézett ki, így meg kellett találni azt a fűzési módszert, amivel elérem azt a látvány, ami a képen volt. Végül sikerült, és abban maradtunk, hogy nem pont ilyen, de valami jellegében nagyon hasonló lesz a cél.


2. A második fontos kérdés egy esküvői ékszernél mindig a ruha. Fontos, hogy milyen a dekoltázs és milyen a felsőrész díszítése. Jelen esetben szép szív alakú a dekoltázs, a felső rész pedig csillogó mintás.

A fentiek alapján egyértelmű volt, hogy a crystal ab Swarovski gyöngyöket fogom használni ezüst közepű kristály kásákkal. Illetve lesz két hangsúlyos virágocska, egy kisebb és egy nagyobb, amit Swarovski 8 mm-es kövekből (chaton) fogok összehozni.

3. A harmadik szempont a méret. Egy ilyen fazonnál a nyakkör mérete az elsődleges, illetve az, hogy mennyire lóg le a nyakék a nyakkörhöz képest. Mivel tulajdonképpen egy nyakpánt fazonról van szó, a méret nem lehet túl kicsi, mert egész végig bevágja a nyakát és kényelmetlen, de nem lehet túl hosszú sem, mert akkor nem áll szépen. Nem jó, ha ráér a ruhára, mert a kettő akkor elnyomja egymást.

Látod, ezekre kell nagyon figyelni az elején! Én mindig készítek egy skiccet (nemcsak menyasszonyi ékszer esetén) és azt alakítjuk addig, amíg a megálmodott formát el nem érjük. Második körben kész lett a végleges rajz és nekiláttam...


....volna, ha nem jön közbe egy baleset és egy hosszú kórházi hétvége. Még az volt a szerencse, hogy minden anyagot beszereztem! Kicsit össze kellett rakjam magam....Öröm az ürömben, hogy most aztán van lehetőségem kibontakozni, hiszen nem szaladok el sehova.....!

Ééés, tegnap eljutottam egy kb. 85-90%-os készültségi fokig. Ilyenkor meg kell állni és fotót csinálni-küldeni, hiszen itt már látszik a lényeg, de még lehet variálni. Még akármi is lehet.

Szóval, most várom a visszajelzést és vagy haladok a befejezés felé, vagy módosítok a kívánalmaknak megfelelően.

Tehát s story folyt. köv.

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: