2023. szeptember 9., szombat

Elmélkedések 88: Lapis lazuli

 Én nagyon arra tippelek, hogy olyan ember nincs, aki ne szeretné az ásványokat! 

Mit gondolsz? 

Maximum nem érdekli esetleg, de hogy utálná vagy idegenkedne tőle, az nem gondolnám. Arra viszont gondoltam, hogy ha már van a készletben igazi ásvány ékszerem, akkor miért ne írnék egy kicsit magáról az ásványról?

Nem tudom, rögtön felismerted-e a képről, de ez a csodás kék ásvány a lapis lazuli. Bár elég jellegzetes kék árnyalat, azért nem túl nehéz összekeverni a szodalittal, az azurittal vagy a lazulittal. Jó, jó, azok is szépek, de nem lapis lazulik! Egyébként van közük egymáshoz, mert különben a lapis a szodalit csoportból származik.

A szó jelentése "kék kő" (lapis=kő, lazuli=azúrkék). Már az ókorban nagyon népszerű volt, az egyiptomiak az ég kövének tartották. Nos, ebben van valami, igaz? Mások úgy gondolták, hogy nyakláncként hordva a lányok csalafinta módon magukhoz tudják láncolni azt, akibe szerelmesek. Hmm, egy próbát megér!

Hozzájutni viszonylag egyszerű, mert számos országban bányásszák, pl. Mexikóban, Chilében, Kanadában, Egyiptomban, az USA-ban, Afganisztánban, stb. És mivel az ára is kedvező, a belőle készült ékszerért sem kell csilliókat fizetned! 

Ennek az ára mindösszesen 7.970,-Ft.

NEM gumidamilra készült, hanem erős damilra fűztem, így sokáig stabil marad, praktikus mágneskapoccsal záródik és egy csajos zsuzsu díszíti (ennek a láncán állítható a mérete). A közepére pedig tettem egy eredeti Swarovski kristályokból fűzött gömböt türkiz és kristály színekben, hogy ne legyen csak olyan egyszerűen felfűzött fazon, mint a gumidamilos tucatkarik.

Ha szeretnéd, írj nekem a tundrus1@gmail.com email címre, mert a webshop-om perpill műszaki okokból gyengélkedik, de vásárolni most is lehetséges. Olyan biztonságosan védi a rendszer az oldalt, hogy most nekem sem ajánlatos belépni adminként. Dolgozunk a megoldáson, természetesen a számlaadás, garancia, szállítás a webshop kimaradása idején is zavartalanul működik!

Nos, te nem akarsz valakit magadhoz láncolni? Vagy esetleg magad láncolnád a karkötőhöz? Szülinap, névnap? Csak kérdezem....Íme, a lehetőség, keress meg!

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl Tündrüs


Nincsenek megjegyzések: