2023. november 1., szerda

Elmélkedések 92., avagy egy tipikus őszi-téli ékszer

Még viszonylag jó az idő, de persze nem fogjuk megúszni a hideget sem (ami nem is baj, kell a hideg is), így szép lassan előkerülnek a szekrényből a vastag holmik, kötött ruhák, garbók, sálak, stb.

Ilyenkor az ékszerviselési szokások is egy picit módosulnak, legalábbis magamon megfigyeltem. A fülbevaló könnyen beakad a sálba, a karkötő a hosszú ujjú pulcsival már nem annyira mutatós és komfortos. Akkor tegyük le az ékszert? NEEEM! Mutatok egy jó alternatívát.

Méghozzá a hosszú láncot. Amikor hosszú láncot emlegetem, akkor az 50 cm feletti hosszúságra gondolok. Akár egy vékony ékszerláncot, gyöngyből fűzöttet, viaszos szálat választasz egy hangsúlyosabb medállal, akár egy vastagabb láncot magában, az szépen fog mutatni mondjuk egy garbón. A garbó ilyenkor olyan, mint egy festővászon, amit kedvedre dekorálhatsz nap mint nap. És az alap színe mindig más és más, hiszen nem muszáj csak feketében gondolkodnod. Ugyanígy viselkedik a kötött ruha, ami még mindig nagyon trendi és szerintem praktikus is, mivel jól melegíti a derekat és a lábakat is. Vastag harisnyával, csizmával és egy szép lánccal szuper csini leszel!

És végezetül még egy érv a hosszú fazon mellett: ha szívesen viselsz körsálat, amit nem is  veszel le, akkor ugye eleve lemondasz a rövid láncról. Viszont ha a sál alá felveszel egy hosszú fazonú láncot, akkor a medál még egy plusz dekorációs elemet jelent. De vigyázat: ilyenkor viszont a sál színét-mintáját persze össze kell hangolni a medál színével és stílusával! És akkor jöjjenek a példák:

Hosszú (min. 60-70 cm) ékszerláncon különböző nagyméretű medálok, bogyók:









Klasszikusabb megoldás golyó formájú gyöngyökből:




Vastag, önmagában is mutatós láncrész, kisebb medáldísszel:



Hopp, egy fontos dolog! Ha tetszett a bejegyzés, íratkozz fel itt: www.ktboutique.hu.
Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: