2024. január 2., kedd

Elmélkedések 96., avagy a 2024. év színe

Vannak dolgok, amik nem változnak: ilyen az Év színe, amelyet minden évben kiválaszt a Pantone. Azaz abszolút változik, hiszen minden évben más és más! Idén a Peach Fuzz lett a nyerő, ami nekünk a barack színt jelenti. Íme:

A kiválasztott színhez társul valamilyen mondás, ezúttal a meleg, barátságos szín az együttérzésre és az empátiára hívja fel a figyelmet. Nos, erre tényleg szükség is van!

Mit tudunk erről a színről? A besorolás szerint is a meleg árnyalatok közé tartozik, tehát a meleg évszak típusoknak áll jól: a tavaszoknak és az őszöknek. Képzeld el vörös hajhoz -  szerintem szuper. Világos, pasztelles árnyalatról van szó, vidám hatású. 

És milyen más színnel érdemes társítani? Nos, feketével nem igazán, óriási a kontraszt. Minden más alapszínnel viszont nagyon szépen harmonizál: szürke, barna és a tengerész kék egyaránt jó hozzá. Fehérrel tiszta nyári a hatás, nyáron jól ki lehet majd használni, úgy gondolom. Ami a nem-alapszíneket illeti, háát, ott már nem olyan könnyű a helyzet.



A saját árnyalatok persze tök jók hozzá, azon kívül jó a lila, a mályva, szerintem az egész haragoszölddel is jól elhegedül, de kb. ennyi. Mivel egy kevert színről van szó, olyan sokmindent nem visel el.

Ami az ékszer színeket illeti, véleményem szerint mind arannyal, bronzzal, ezüsttel szépen mutat, de a leginkább az arany a nyerő hozzá.

Neked hogy tetszik? És főleg, mivel társítanád? Írd meg akár itt egy hozzászólásban, akár a hírlevélből email válaszban. Kíváncsi vagyok!

Örülök, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl 2024-ben is: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: