2024. augusztus 12., hétfő

Népies jellegű nyakék/Traditional beaded collier

Magyarországon a népi ékszer készítésnek óriási hagyománya van. A különféle tájegységeken különleges nyakékek alakultak ki. Más típust hordanak a lányok, másikat az asszonyok, az ország különböző részein más színek és formák dominálnak. Az igazság az, hogy ilyen típusú ékszereket nem szoktam készíteni, de most érkezett egy felkérés Piroskától. Igazából úgy kezdődött, hogy egy elszakadt nyakék miatt keresett meg és mindjárt kért egy új nyakláncot is. Erre az egyszerű mintára esett a választása. És mi történt?

A lánc elkészült, át is adtam. Mindenki örült. Aztán jött az üzenet, hogy egy szem gyöngy valahogy önálló életet kezdett élni. Fogalmam sincs, hogyan, minden szemen kétszer mentem át a cérnával. Mindegy is, természetesen visszahoztam és kijavítottam a hibát, hiszen 6 hónap garancia érvényes fűzési hiba esetén.Nos, ilyen probléma még nem fordult velem elő, de igyekeztem a lehető leggyorsabban orvosolni a dolgot. 

Azóta remélem, megérkezett az új tulajdonosához és bízom benne, hogy örömet okozott. Piroska nagyon megértő volt, amit nagyon köszönök neki. Még egy kedves ajándékot is kaptam tőle!





2024. augusztus 5., hétfő

Pasztelben 3/In pastel 3

Nos, alighanem most csalok egy kicsit, mert ez a szín nem igazán pasztel, inkább csodálatos, fantasztikus, színjátszós türkizkék. Viszont már készült két hasonló tényleg pasztelben és szeretettem volna folytatni a sort, mert a modell azonos. Summa summárum, Annamari meglátta a 2. sz. pasztelt, beleszeretett és kért egyet. Itt is van.

I'm afraid, I'm cheating a little bit, as this shade is not a real pastel but a gorgeous, fantastic, iridescent turquoise. However, I've beaded two similar models previously in real pastel and wanted to continue this line, as the design is the same. Annamarie has seen the 2nd pastel, fallen love with it and has asked me to make one for her. Here it comes.




És az előző két pasztel, a barack volt a múzsa. And here are the previous pastels, the peach was the muse.