2015. február 25., szerda

Elmélkedések 1, avagy valami új kezdete

Üdv kedves Látogató!
Kissé elhanyagoltam ezt a blogot, amit már 2008 óta vezetek. Régen nagy élet volt itt, de a Facebook előretörése miatt a blogok (legalábbis a gyöngyösök) kissé háttérbe szorultak. Egy ideje én is csak utólag töltögettem fel ide a képeimet, amikor a Facebook-on mutattam meg.

Most viszont valami változni fog. Mégpedig a blog funkciója. Ugyanis az első lépést megtettem afelé, hogy szélesebb körben is árulhassam a termékeimet. Az engedélyek megszerzése után 2015. február 16-án létrehoztam egy új Facebook oldalt Klárik Tünde Gyöngyékszer Butik/Tünde Klárik Beaded Jewelry Boutique néven. Katt IDE és már ott is vagy!

Na de miért most, kérdezheted? Sajnos történt néhány negatív momentum az elmúlt időszakban, ami miatt át kellett gondolnom, a hogyan tovább-ot. Két dologhoz „értek” (ha nem túl nagyképű ez): az egyik a munkám, a másik a gyöngyfűzés. Eljött az idő, hogy a fűzés ne csak hobbi legyen, hanem több is. Az elsődleges cél a pénzkereset, ezt kár tagadni. Viszont, ha kell találni egy ars poetica-t, vagy küldetést, hogy miért a fűzés, akkor van magyarázatom.

A gyöngyözés nagyon népszerű manapság, mint hobbi. Van több ezer ember Magyarországon, aki lelkesen gyakorolja és a barátoknak, ismerősöknek készít valamit. Viszont még mindig egy relatíve szűk kör az, akinek már mond valamit a gyöngyékszer szó, el tudja képzelni, hogy nagyjából miről van szó, sőt hordja is. Amikor elkezdtem én is a környezetemnek ékszert készíteni, a legtöbben meglepődtek, hogy „jééé, ilyet is lehet gyöngyből”?  Halkan mondom - Én sem gondoltam volna, de igen, lehet. Szóval a cél ez: megmutatni az embereknek, hogy milyen szépségeket lehet készíteni, viselni és főleg, hogy ezek a szépségek igenis megfizethetők. Nem kell egy méregdrága Swarovski kollekcióra áhítozni, amire sosem jut a családi bukszából, hanem lehet találni olyan darabokat, amelyek olcsóbbak, ám dekoratívak, gyönyörűvé, elegánssá tesznek és jókedved lesz tőlük. Tetszeni fogsz magadnak, ha tükörbe nézel és örömet okozol, ha ajándékba adod őket.

Nem véletlenül választottam „A megfizethető luxus” szlogent.

Tégy egy próbát: nézd meg a következő mondjuk 20 hölgyet, aki szembejön veled az utcán, hogy milyen ékszert visel. Én megtettem. 

 

A 20-nak több mint a fele semmilyen ékszert nem visel vagy a hagyományos arany/ezüst ékszert (főleg az idősebbek, de ezzel nincs is baj). A kisebbség egy része hord valamit, ami általában valami géppel gyártott fém sorozat termék, rosszabb esetben műanyag. És 1-2 emberen látsz valami egyedit. Nincs igény? Nincs pénz? Nem ismerik? Hát erre gondoltam.

Mára ennyi, a következőkben a felhasznált gyöngyökről és az árakról fogok elmélkedni. Addig is jó nézelődést itt is és a Butikban is és szép napot! Köszönöm, hogy jöttél.

Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

3 megjegyzés:

Mézesmama írta...

Sok sikert a jövőben!

Tündrüs (Jákóiné Klárik Tünde) írta...

Köszönöm, Mézesmama!!!

Szikati írta...

Csatlakozom, én is sok sikert kívánok!