2015. augusztus 25., kedd

Elmélkedések 19., avagy eljött az Ősz típus szezonja

Itt az ősz! A neten a post-ok jelentős része így kezdődik...ááá, nagyon unom!  Úgyhogy én azér' se a szokott módon folytatom (semmi hulló falevél, ködpára, stb.)! Bevallom, az ősz nem a kedvencem, de van egy-két Ősz típus ismerősöm, akiket igencsak kedvelek. Ha nem is személy szerint róluk, de az Ősz típusról fogok most okosakat írni!

Mik az Ősz típus "formai" jellemzői?
Íme a jól ismert illusztráció (legutoljára az Elmélkedések 7-ben láthattad, IDE KATTINTVA lapozhatsz vissza):


A hajszín követi az őszi erdő színeit (ja, az őszi erdőt viszont szeretem!), a sötét szőkésbarnától az egész mély barnáig minden ide tartozik, no meg a vörös különböző árnyalatai, pl. a rézvörös, az aranyló vörös.
A szemek nem csak barnák, hanem zöldek is lehetnek, illetve topáz, borostyán vagy mogyoró színűek is. Eredeti vörösöknél pedig előfordulhat a türkizes szemszín is. Ez tényleg különleges, nem?
A bőr esetén az Ősz típus igen szerencsés, mert egész évben napbarnította lehet, még különösebben sok napozás nélkül is. Gyakori a barackos, aranyló bézs, a karamell vagy az aranybarna bőrszín.

Mely színek a legelőnyösebbek, ha Ősz típus vagy?
Mindenképp a meleg színek, mivel ez már kiderült, hogy az Ősz is a meleg kategóriába tartozik (a tavasz a másik). Bár a barna ott van a palettán, szerintem barna hajhoz mondjuk egy barna felső elég uncsi. 

Válassz helyette mondjuk vöröses-bordós-pirosat, rozsdabarnát, vagy meleg zöldet, olyan olivásat, olajzöldet, vagy meleg sárgát, barackot, lazacszín, meleg bézs színt, az nagyon fincsi. Lehet még mustársárga, terrakotta, A sötétszőke-világosbarna hölgyek válogathatnak még a halvány rózsaszínek és a meleg lilák, kékek között is. A vörös haj-kék szem kombihoz nagyon ütős a sötétebb türkiz felső vagy ruha!


És melyek, amik előnytelenek számodra?
Első helyen a feketét mondanám, de a nagyon élénk narancssárga vagy piros sem a legjobb választás, hiába meleg színek eredetileg. Nem jó a hideg kék, hűs zöld, a szürke. Ez a típus ne hordja a nagyon erős, nagyon rikító színeket, inkább a tompább meleg tónusokat, azok sokkal jobban állnak. Kivéve a nagyon sötét barnákat, nekik az élénk árnyalatok és a fekete kifejezetten jók, feldobják az összképet.

Végül az ékszerszínekről
Nyilván kitaláltad, az ezüst nagyon nem. Viszont az arany és a bronz abszolúte. Lássuk a példákat:

  

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 
 Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl
Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: