2017. április 22., szombat

Elmélkedések 40., avagy milyen fülbevalót válassz, ha rövid a frizurád

A korábban a Butik Facebook oldalán megosztott trendi rövid hajakat bemutató cikk nagy nézettséget produkált, így érdemes visszatérni a témára. Én természetesen a kapcsolódási pontra fókuszálok frizura és ékszer között (mily meglepő!).

Tehát ezúttal néhány hasznos példát hozok neked, rövid hajat viselő kedves Olvasó (hosszú hajúak is minden kockázat nélkül végigolvashatják, hátha egyszer levágatják a tincseiket!)!

Ugye, hogy a frizurád központi kérdés neked? Nem vagy egyedül, minden nőnek fontos, hogy milyen állapotban van a haja és menő-e a frizurája. A hosszabb haj eleve egy keretet ad az arcnak, ami a rövid hajúaknál nem áll rendelkezésre, így a a fazonnal és a kiegészítőkkel kell egy kicsit machinálni ahhoz, hogy a megjelenés kiegyensúlyozott legyen.

Ha végignézted az említett post fotóit, láthattad, hogy a rövid hajon belül is többféle hosszúság van, az egész tüsitől a majdnem vállig érő fazonig. Sőt, van, ahol egy frizurában mindkettő jelen van.

Nézzük az ajánlott füli fajtákat hajhosszúság szerint csoportosítva:

Egészen rövid fazonok:

 

 

  

A nagyon rövid hajnál az arcforma teljes mértékben "beleszól" az összképbe, így az egyik legbiztosabb megoldás a bedugós fülcsi. Sokan szeretik, különösen hétköznapra, mert csak bedugod és már indulsz is, nincs kockázat, tuti jól áll. Azonban nem feltétlen kell megijedni a többi formától sem. Ahhoz, hogy a füli és az arcforma harmóniában legyen, oda kell koncentrálni a fülbevaló hangsúlyos részét, ahol az arc keskenyebb. Tehát pl. hegyes állvonal esetén a fülbevaló alsó része legyen szélesebb. Az illusztrációkon jól látszik, hogy a legrövidebb fazonoknál a fülik formája a fülcimpák környékén marad (persze van kivétel alkalomra) vagy inkább a fül vonalát felfelé követi. 

Elöl/oldalt hosszabb, laza tincsek:

 

 

 

Ha megnézed a fülbevalók formáit, akkor ennél a hajtípusnál a hosszabbra hagyott tincsek mellé döntően a hosszanti vonalak dominálnak a teljesen egyenes vonalú ékszertől az alul bogyóson át az extrém méretűig (az a szíves az tényleg nagyon egyedi, közértben nem sok rohangál belőlük).

Apropó, a lógincás fülcsiknél is több variáció van: felül széles, lefelé keskenyedő, középen "hasas" verzió, illetve az alul hangsúlyos darab. A füli lehet egyben fűzve, de lehet külön-külön fűzött, majd összeszerelt verzió is.

Félhosszú, nyakig érő fazonok:

 

 

A félhosszú haj, már elbírja a nagyobb méretetű ékszereket is. Ha a haj hossza állig érő, akkor jó, ha a füli vége az állcsúcs alá esik, mert akkor nem szélesíti az arcformát, hanem lefelé nyújtja. Képzeld el, ha egy kerek archoz jár egy pofivonalban vágott frizura és egy gömböc fülbevaló...Vízszintesen széthúzza a képet és az arc még teltebbnek hat. Ellenben, ha a kerek arcot egy füli függőlegesen "viszi" lefelé, máris megvan az összhang a két sík között (hú, de tudományos kezdek lenni! :D)

Hát, ennyi mára. Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: