2018. december 10., hétfő

Elmélkedések 64., avagy Mi lesz trendi 2019 tavaszán?

A divatvilág mindig 1-2 szezonnal előbbre jár, mint amilyen évszakban vagyunk, így 2018 telén már arról lehet olvasni, hogy mi lesz divatos 2019. tavaszán-nyarán. Az alábbi rövid összeállításban összefoglalom, hogy mi várható jövőre az ékszerviselés terén.

Alkalmazott anyagok
Az elmúlt időszakban az arany volt divatban, most ez már lassan kifut és helyét az ezüst veszi át. Az ékszerekben a fémes hatás dominál. 


 


Az ásványok, féldrágakövek és drágakövek változatlanul őrzik népszerűségüket, a következő szezonban a kvarc lesz a sláger. A csillogó, drága összhatás érdekében a strasszok, gyöngyök, kristályok dominálnak majd. És visszatér a divatba a kagyló.

 

 

Alkalmazott színek
Mikor még nem volt tudható, hogy a Pantone melyik színt hozza ki az Év Színeként (innen már tudjuk), annyit sejtettek, hogy az eddigi ragyogó, telt szín helyett valami klasszikusabb, visszafogottabb lesz a kiválasztott. Nos, a képen látható színről nem feltétlen az jut eszembe, de nekem a korallszín abszolúte bejön, szeretem. Jól kombinálható más árnyalatokkal, és egész különleges hatások érhetők el a nem megszokott párosításokban.

Ékszerfronton viszont azt jósolják, hogy a kék-ezüst kombó lesz várhatóan a legnyerőbb. Teljesen érthetően, hiszen a kék rendkívül népszerű, közkedvelt és gyakorlatilag mindenkinek jól áll, tehát sokak kedvence.

Stílus
A divatból tudjuk, semmi nem megy ki, maximum „pihen” egy kicsit. Nos, erre kiváló példa a ’80-as évek stílusa. Akinek jó hír, akkor örüljön, mert visszajönnek a nagy, geometrikus formájú darabok, a karikák, négyzetes formák, az élénk színek. A vastag karperecek, nagyméretű gyűrűk ásványgolyóval vagy sok vékony gyűrű egy kézen, ismét divatosak lesznek, csak úgy mint a bokaláncok és nyakpántok.

 

 

A természet formái mindig népszerűek, a romantika jegyében a virágok, a ginko levél, a bohókás stílus nevében pedig az állatformák lesznek a menők. Mindez nőiesen és drágán tálalva. És időnként aszimetrikusan.

A nagy visszatérők
A kiegészítők között az ékszerek egyre nagyobb figyelmet kapnak. Eddig a kiegészítők közül a cipő-táska volt hangsúlyos, most ez az ékszerek javára változik.
Kissé mostohagyerekként háttérbe szorultak a brossok, inkább idősebbek hordják. A sálak, mint kiegészítők viszont lehetőséget adnak arra, hogy a bross ezek díszeként is használatba legyen, ne csak hagyományosan a kabátok, zakók hajtókáján köszönjön vissza.

Nagy túlélők
Eddig is trendik voltak a többrétegű, hosszú nyakláncok és a különböző stílusú ékszerek együttesei. A klasszikus szabályok már néhány éve fellazultak, a táska és a cipő már nem feltétlen ugyanolyan színű vagy stílusú, az ékszereket is tetszés szerint lehet keverni. Már a fülbevaló párok sem kötelezően egyformák…bár arról nem vagyok meggyőződve, hogy ez nálunk széles körben elterjedt volna!


Specialitások
Időről-időre felbukkannak bizonyos nemzetek jelképei vagy stílusjegyei. A következő divatszezonban az egyiptomi és a maja kultúra jegyei bukkannak majd fel az egyes darabokban és a színkombinációkban.

A képeket nem elrettentésnek szántam, hanem illusztrációnak. Viszont amit le tudunk vonni a fentiekből szerintem: sok jó és szimpatikus ötletet olvashattál az előbb (nyilván mindenkinek más jön be ezekből). A túlzó és harsány darabokat pedig meg lehet álmodni és el lehet készíteni finom és az utcai viseletnek megfelelő formában is és akkor nem kell lemondani arról, hogy ne adj' Isten trendik (is) legyünk a mindennapokban is.

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: