2022. március 20., vasárnap

Elmélkedések 87., avagy hogyan készülnek a fotóim? 3

Ebben az utolsó részben szeretném megmutatni neked, hogy milyen segédeszközöket szoktam használni a fotózáshoz. Nos, nem kell semmi bonyolultra gondolni. 


A legtriviálisabb ékszert bemutató darab az ékszernyak. Van belőle egy nagy fekete és egy nagy fehér, így bármilyen színű ékszert fotózhatok, nem probléma. A nyakak különböző méretben kaphatók természetesen, feketéből van itthon egy alacsonyabb is, ami a rövid láncokhoz tökéletesen elegendő, míg a magasabbat a hosszú láncokhoz és teljes ékszerszettek bemutatásához tudom használni.




A karkötők fotózásához kezdetben egy sima mezei fehér papírt használtam henger formára összetekerve. Ez a mai napig használatban van egyébként. 




E mellé kaptam egy fekete bársony bevonatú karkötő állványt, aminek a hengerei levehetők, így az is jól jön, ha fehér vagy ezüst karkötőt kell fényképeznem (ha olvastad az előző részt, akkor tudod, hogy miért).

Ha gyűrűt fényképezek, a mai napig is egy vékonyabb papírhengerre húzom fel a gyűrűt, ami illeszkedik a gyűrűsín átmérőjéhez, így stabilan áll a gyűrű a tekercsen.


Sok gyöngyfűző használ különböző tárgyakat dekorációként vagy alapként a fotózáshoz (virágot, kagylót, gyöngyöket, figurákat, tükröt, stb.), én néha egy fehér kerámia kezet veszek elő a karkötőkhöz.




De volt olyan is, hogy a spulni lett a támaszték.

A fülbevalókhoz létezik egy állvány, aminek a függőleges lapján lyukak vannak, ez bedugós vagy hosszú füliknél is jó megoldás. Amit viszont én használok, az egy teljesen házi barkács darab: egy fából készült U-alakú szerkezet, aminek a két szára között egy damil van rögzítve. A damil nem látszik, vagy teszek róla, hogy ne legyen észrevehető, így olyan, mintha az ékszer a levegőben lebegne.

Előtte

Utána

Bármilyen ékszernél jól használható például egy csini dobozka, ami szépen megtartja az ékszert és egyben dekoratív háttérként is funkcionálhat.



A fentieken kívül mégis a leggyakoribb eset, amikor semmilyen kelléket nem használok. Az ékszereket tetszőlegesen elrendezem a fekete vagy fehér színű háttérlapon és felülről vagy oldalról fotózom különböző szögben. A megszokott függőleges vagy vízszintes elrendezésnél jobban kedvelem az átlós vagy kicsit megdöntött beállítást, szerintem kicsit érdekesebb lesz így a kép.

A webáruházba mindig igyekszem 3-4 képet feltenni, hogy minél teljesebb elképzelésed legyen a vásárlás előtt a neked tetsző ékszerről. Ezért nem maradhat ki a fotózásból az ékszer hátoldala vagy a kapcsa sem, ezek a részletek ugyanolyan fontosak, mint az ékszer "eleje".

Nos, ennyit szerettem volna veled röviden megosztani az ékszerfotózásról. Nem vagyok profi, csak a saját  tapasztalataim és az Interneten található tippek alapján próbálok jó termékfotókat készíteni, hiszen a képi megjelenítés a legegyszerűbb módja, hogy megmutassam neked az ékszereimet és ha kibontod a csomagod, már ismerősként üdvözöld a kiválasztott darabot. Akármilyen jó is egy kép, mégsem vagyok szomorú, ha a kedves vevőm ezt írja vissza: "Az ékszered élőben sokkal szebb, mint a fotón!" 

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: