2015. június 10., szerda

Elmélkedések 7, avagy hogyan ismerjük fel a Nyár típust?

Mint rájöttem, nem is olyan egyszerű a kérdés, mivel könnyű összekeverni a Tavasz jellemzőivel (olvasd el itt a Tavasz bejegyzést). Akkor ugorjunk neki!


Kitört a nyár, már június elejétől tombol a kánikula (emlékszem, néhány éve még fűtöttünk ilyentájt) és lassan a mindennapos esők övébe kerülünk. Így meglepő módon most a Nyár típusról fogunk elmélkedni. :o))

Mi jellemzi a Nyár típust?
A Nyár hölgyek sokszor mondják, hogy olyan „seszínű” a hajuk, így többen festetnek. Ha már festés, akkor viszont a Nyár típus választhatja a platinaszőkét, mert neki igazán előnyös ez a szín. Az eredeti hajszín egyértelműen a szőke, a fakó hamuszőkétől a sötétszőkéig bezárólag, hamvas hatású és nincs vöröses beütés úgy, mint a Tavasz típusnál. A szemek szürkéskékek, szürkészöld, kékesszöldek vagy világosbarnák, mogyoróbarnák.



Az arc tónusa inkább hűvös, a vékony bőr miatt lehet egy picit kékes beütése, de nem sápadt. Érdekes, hogy a nyárhoz mindenkinek a meleg társul a fejében, a Nyár típus mégis inkább a hideg színcsoportba tartozik. Pont ez az alapvető különbség a Tavasz és a Nyár között. A Tavasz a meleg színekhez, a Nyár pedig a hideg színekhez áll közel.

Milyen színeket viselj, ha ebbe a típusba tartozol?
Általában elmondható, hogy a világos, hideg színektől a közepesen sötét árnyalatokig érdemes válogatni. A pasztelleket feltétlen, közülük is pl. a babakéket, a törtfehéret, a halványrózsát, a hamuszürkét vagy a citromsárgát. Ugye, mind-mind hideg tónusok. Illik még a hamuszürke, a liláskék is, pont, ami a Tavaszoknak abszolúte előnytelen.



A kék, a zöld és a lila számtalan árnyalatából a tengerészkék, farmerkék, az acélkék, a lilás szilvakék, a levendula és a sötétkék előnyös, illetve a kékeszöld, a világosabb vagy sötétebb türkiz. Ha ebbe a típusba tartozol, a természet színeiből még a szürkésbarnát, a rózsaszínes bézst, a málna és dinnyeszínt, vagy a meggybordót vagy a borvöröset válaszd.
Nem fogsz szürke egérkének látszani a legtöbb szürke árnyalatú ruhában sem.

És milyeneket ne?
Az erősebb színek közül a narancs, a fehér, a fekete, a rozsdabarna nem jó választás. A sötét, mély színek sem állnak jól, ezeket érdemes kerülni, mert bizony sápasztanak.

Előnyös ékszerek
Aranyat semmiképp, viszont jöhetnek a tisztán ezüst ékszerek vagy az előnyös színekkel kombinált darabok.


  
 

 

 
 


Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl:
Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: