2016. február 6., szombat

Elmélkedések 24., avagy mit viselj, ha bálba mész? 1. rész

5 fontos szempont, ha báli ékszert választasz

A február hagyományosan a farsang és a bálok ideje. Sokféle bált rendeznek, sokféle „kategóriában” a leg-leg-leg-től a az egyszerűbbekig. A budapesti vagy szegedi jogászbál, illetve több helyen rendezett orvosbál nemcsak a felső tízezer számára elérhető. Sok helyen van szalagavató bál is, igaz, nemcsak februárban.

Akármilyen bálról is van szó, női szemmel a legizgibb rész a megjelenés – a ruha, a frizura, a smink és az ékszer. Kell egy ruha természetesen, lehet menni shopping-olni, és akkor már persze cipő is kell, stb. stb. Szóval már a készülődés is szuper!


  
Az átlag magyar hölgy persze nem Hamupipőkének öltözve szokott bálozni, de ha megtaláltad álmaid ruháját, akkor viszont muszáj az ékszeren is elgondolkodni. Milyen a nyerő báli ékszer? Divatok jönnek, divatok mennek, de van néhány állandó szempont, pl.

1.      Az ékszer legyen összhangban a ruha fazonjával, díszítésével, színével. Fontos tudni, hogy melyik típusú dekoltázshoz melyik fazonú ékszer illik.

2.      Természetesen mindenkinek más az ízlése, de egy báli ékszer legyen szuper mutatós és nemes. Ha már bál, akkor ne egy bogyócska medált vegyél fel, hanem valami különlegeset és egyedit, ami nem jön szembe veled a teremben. Egyszer élünk!

3.      Csillogás, csillogás és megint csak csillogás. Ha méretileg nem is nagy az az ékszer, de ragyogjon, vonzza az elismerő tekinteteket. Legyen ízléses, ne bazári. Ne feledd, a gyémántok mellett a Swarovski kövek és kristályok is a lányok legjobb barátai!

4.      A megfelelő arányok követése. Például, ha nagy a fülbevaló, akkor ne legyen, vagy ne legyen hangsúlyos a lánc. Fordítva is igaz, hangsúlyosabb nyakékhez kisebb fülbevaló passzol. Vagy: ha nagy a fülbevaló, akkor lehet hozzá nagyobb méretű a karkötő vagy a gyűrű. Ha minden nagy és feltűnő, az közönséges. Ha minden apró, akkor meg nem mutat.

5.      Egy báli ékszer szettben teljes. Nem stílusos, ha nem összeillő darabok jelennek meg a viselőjük nyakában és csuklóján vagy a fülében.Természetesen én bálra is a gyöngyékszert  ajánlom (ha épp nincs egy gyémánt nyakéked a fiókban). Hát persze, mondod most te, de hadd áruljam el, hogy miért.

Folyt. köv. a második részben.

Kérlek, írd meg egy comment-ben, hogy hasznosnak találtad-e a cikket.

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl:

Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: