2024. március 2., szombat

Elmélkedések 100., avagy Királynői (és királyi) ékszerek

Tadaaaaam!!! Elérkeztünk a 100. Elmélkedések bejegyzéshez!!! Őszintén? Nem is hittem volna, hogy össze tudok hozni 100 témát, mert annak a kitalálása a legnehezebb, hogy mégis miről írjak. 

Arra gondoltam, hogy mára szemkápráztató darabokat mutatok neked. Ismerek 3 olyan ékszertervezőt, akik fenséges darabokat hoznak létre. Az ékszereik grandiózusak, rendkívül anyag és munkaigényesek, de egyszerűen mesések! Szóval ízelítő a három világszerte ismert művész (mert szerintem azok) darabjaiból.

Pikapolina - egy fiatal szlovén hölgyről van szó, aki egyébként építész, így szlogenje - My beaded architecture (gyöngyös építményeim) - abszolút találó.









Ugye, hogy valami húúúúú mindegyik? Számomra az! De nézzük meg egy orosz gyöngyös hölgy, Alexandra munkáit, ő Afalinabiser néven található meg a neten. Nála a mennyiség dominál, rengeteg kristályt használ fel, az egyes darabok, nos, hogy úgy mondjam, általában nem szerény méretűek. 

 








Ha egy szóval kéne jellemeznem, akkor a káprázatos lenne az a jelző. Egyetértesz? 

Végül hozok egy férfiember ékszertervezőt: Edwin Batres-t. Ő is szívesen használ kristályokat, de az ékszerei kisebb méretűek, jobban hordhatóak még a mindennapokban is. Rá a különféle struktúraminták alkalmazása jellemző és egészen szokatlan formákat hoz ki a különböző gyöngyökből. Íme:







No, mit szólsz, mi a véleményed? Te felvennéd bármelyiket? Ha igen, milyen alkalomra? Írd meg a véleményed ide egy megjegyzésbe.

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: