2017. november 8., szerda

Elmélkedések 47., avagy Októberi karácsony?

Jó, tudom, elmúlt már október, de a helyzet azóta csak fokozódik.....


Milyen helyzet? Hát a karácsonyi készülődés helyzet! Most november elején már az üzletek kezdenek karácsonyi lázban égni. Megjelentek már a dekorációk, fényfűzérek és persze a szuper akciók is. Pedig még a Black Friday is odébb van.



Nem tudom, te hogy vagy vele, de én ezzel nem tudok megbarátkozni. Úgy gondolom, mindent a maga idejében. Az évszakoknak is megvan a természetes rendje és nekem a karácsonyhoz kell a tél, a hideg, a hó vagy éppen a jégcsapok az ereszcsatornán. Októberben-november elején még nulla karácsonyi hangulatom van.

Neked mit jelent az ősz? Szereted vagy undi? Nekem az ősz (azon belül az október) az erdei kirándulások, a túrázás szezonja. (Azt nem állítom, hogy rendszeresen járunk kirándulni, de egyszer-egyszer mindenképp.) Nyáron annyira nem vágyom a hegyekbe, mert akkor jobban vonz a vízpart, de ősszel kellemes az idő, már nem meleg, még nem hideg, szóval egy kis mászáshoz-sétához-gyalogláshoz épp jó. Ilyenkor mindig visszük a kutyákat is, nálunk a családi túra az apa, anya, "gyerek" és kutyák.

Amikor látom a karácsony korai jeleit az üzletekben, az az érzésem, hogy már a karácsonyi előtti csúcsbevétel sem elég. Vásárolj még előbb, még többet, még többért. Legyen minél előbb karácsonyi feeling-ed, és vesd bele magad a shoppingolásba. Szerintem nem véletlenül van adventi időszak, amikor ráhangolódsz és készülődsz. És nem véletlenül akkor van, amikor.

Az ajándékozáson persze lehet bármikor gondolkodni, tervezgetni, hogy kit mivel lephetsz meg. Valaki módszeres és ha talál valami alkalmasat, megveszi és elteszi karácsonyra. Van, aki az utolsó pillanatra hagy mindent. Ám ezt döntse el mindenki saját maga, szerintem.

Egy nagy előnye van talán csak az egésznek. Ha most kezdesz el vásárolni, kikerülheted az idegesítő tömeget.

Te mit gondolsz? Egyetértesz vagy más a véleményed? Nyugodtan írd le egy megjegyzésben.

Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: