2022. február 16., szerda

Elmélkedések 81, avagy ékszerek Nyár típusú hölgyeknek

A korábbi bejegyzésben meséltem a színtanácsadásról, amin a lányommal vettünk részt. Ennek folytatásaképpen szeretnék mutatni az ékszereim közül olyanokat, melyeket az egyes évszaktípusba tartozó hölgyeknek javasolt viselni. Tehát egy négyrészes mini sorozat első részét olvasod most éppen.

Mind a 4 évszaktípusnak van 3 altípusa, ezekre az ékszerek kapcsán nem minden esetben térek ki, mert az inkább a viselt ruházatban jelent nagyobb eltérést. Az ékszerek, mint nevük is mutatja, kiegészítők, így feladatuk, hogy feldobják az egyszerű ruhát, növeljék viselőjük eleganciáját és persze harmonizáljanak az öltözékkel.


A kör bal oldalán lévő tavasz és ősz színei melegek, míg a jobb oldali nyár és tél a hideg színvilágba tartozik. Az egyes évszakoknak ettől függetlenül nagyjából ugyanazok az előnyös színei, a különbség a szín árnyalatában, erősségében, vagy teltségében van. Mutatok még egy képet, hogy mire gondolok:


A színtanácsadáson megtanultuk, hogy a legtöbb esetben kerülendő a bőrszín és a ruha színe közötti túl nagy kontraszt, mert ez előnytelen megjelenést eredményez. Talán a világos bőrű és sötét hajú Tél típus a kivétel, mert számára már eleve adott a kontraszt és bátran viselhetik az erős vagy sötét árnyalatokat is. Ők azok, akiknek a fekete és tiszta fehér jól áll.

Picit önző módon hadd kezdjem a Nyár típussal.

A halvány bőrű világos nyár (Light Summer) típusnak az ún. pasztelles fagyi színek állnak jól. A lágy nyár (Soft Summer) bőre kevésbé sápadt, az árnyalatok is élénkebbek, közepesen sötétek. A hideg vagy valódi nyárnak (True/Cool Summer) pedig a sötétebb, erőteljesebb, teltebb színek az előnyösek.

Az ún. nemesfém színek közül az övék egyértelműen a hideg ezüst. Tehát ezüst, szürke ékszerek jöhetnek számukra minden mennyiségben!



A nyár legelőnyösebb színei a hideg kékek, zöldek, türkizek vagy lilák, a meggypiros és a rózsaszín. Ha tehát ékszereket választ, akkor például ezek közül válogasson.







Ugye, van választék? Mondjuk nem meglepő, mert a kék különösen kedvelt szín, rengeteget kértek már tőlem a számtalan árnyalatból.
Neked melyik a kedvenced?
Köszönöm, hogy jöttél. Szeretettel üdvözöl: Tündrüs

Nincsenek megjegyzések: